Vi har redan sagt hej då (2010)

VI HAR REDAN SAGT HEJ DÅ (2010)

Jag har inte haft en flickvän på fem år. Hjälpt av ett strikt ­regelverk samt en ­strategi att främst dejta ­tjejer med pojkvän/sambo/make har jag gjort det till en konst att ­avsluta ­relationer innan de börjar på riktigt, utan att någon blir sårad.

Eller åtminstone inte sårad.

En kväll strax före jul gick jag på dejt med Iris. Vi åt biskvier och hon berättade något som borde ha fått mig att rusa ­därifrån. I stället satt jag kvar, fascinerad av hennes ­säregna historia och den oväntade dragning den hade på mig.

Det här är redogörelsen för vad som hände sedan. Eller innan. ­Kanske båda.

Debuten Dannyboy & kärleken hyllades som en medelklassungdomens sorgesång. I sin andra roman Vi har redan sagt hej då tecknar Daniel Åberg ett mörkt porträtt av en generation vars vägran att omfamna vuxenlivet nu når vägs ände. Det är en berättelse om rädsla för tvåsamhet. Om förälskelse och svek. Om människor i Stockholm utan vilja till förändring. Om otrohet. Om kärlek. Och det som ligger däremellan.

Mjukband februari 2010, e-bok februari 2010, ljudbok augusti 2010, pocket hösten 2011. Romanen kan köpas direkt här på sajten, samt även laddas ner fritt i digitala former. Den väldigt fina pocketutgåvan utges av Massolit Förlag, och kan köpas hos välsorterade pockethandlare samt från Adlibris och Bokus, bland annat.