Gamla nyheter…

Här återfinns min gamla sajts nyhetsdel. Färska nyheter hamnar från och med nu på bloggsidan.

17 maj:
I helgen som gick tog sig Dannyboy & kärleken in på Trackslistan i P3. Visserligen placerade sig inte boken – av förklarliga skäl – på topplistan, men Kaj Kindvall pratade om filmplanerna när han avannonserade elfteplacerade BWO-låten ”Temple of love”, med anledning av Alexander Bard-kopplingen. Som trogen Tracks-fan sedan 20 år kändes det fint att bli omnämnd där, så jag tog mig friheten att göra en liten mp3-fil.

5 maj:
I dag hade Arbetarbladet och Upsala Nya Tidning artiklar om filmplanerna för Dannyboy & kärleken. Tyvärr finns inte UNT:s artikel på nätet. Tidigare i veckan hade flera andra svenska tidningar kortare texter om projektet, bland annat VLT och BT.

3 maj:
Dannyboy & kärleken är på väg mot filmduken. Produktionsbolaget Sockerresenärerna har köpt filmrättigheterna och tänker stöpa om boken till långfilm.

”Vi håller på att skriva manus tillsammans med Daniel Åberg nu. Tanken är att det ska bli en produktion i samma anda som Nordisk Films Director’s cut-satsning”, säger producenten Andrea Reuter.

Inspelningen kommer att ske i Stockholm och Uppsala nästa vår, med biopremiär ett år senare.

”Vi bollar just nu lite olika idéer när det gäller den manliga och kvinnliga huvudrollen. Det är viktigt att spänningen som uppstår mellan dem i boken blir kvar. Men vi har ett regissörsnamn, en kvinna som debuterar i långfilmssammanhang”, säger Andrea Reuter.

2 maj:
Dannyboy & kärleken är ”veckans t-banebok” i tidningen Stockholm City i dag, och beskrivs som ”en vildvuxen Stockholmsskildring med fylla, sex och stank som bara huvudstaden kan erbjuda”. Att romanen skulle innehålla mycket sex och stank ställer jag mig lite skeptisk till, men en t-banebok är det helt klart.

26 april:
Aftonbladet hade en kort intervju med mig i dag med anledning av att Dannyboy & kärleken kommit i pocket. Läs artikeln på nätet här.

25 april:
Från och med i dag finns pocketversionen av Dannyboy & kärleken till försäljning. Som en extra bonus i pocketen medföljer en epilog som inte fanns med i den inbundna utgåvan. Men epilogen är tryckt spegelvänt. Det finns två orsaker till det, jag ville dels poängtera att det inte är det riktiga slutet, och sedan har en spegel en viktig funktion i bokens finalavsnitt. Så om du inte har ett exemplar, rusa till din närmaste bokhandlare och köp!

20 mars:
Nu är det klart – Dannyboy & kärleken ges ut i pocket under andra halvan av april. Det exakta datumet är inte spikat ännu.

24 januari:
Det var väldigt länge sedan jag uppdaterade nyhetssidan, men det är ju så det är – ny säsong, nya författare, nya människor i mediebruset. Men jag tänkte i alla fall berätta att arbetet med min nya roman går enligt plan (nästan i alla fall…), och det jag skriver känns bra, även om jag så klart drabbas av prestationsångeststunder emellanåt.

Hittade för den delen en väldigt fin recension av Dannyboy & kärleken i lokaltidningen Jönköping Nu häromdagen. Kolla in ett urklipp från den på recensionssidan.

28 september (2005):
Nu finns Dannyboy & kärleken att köpas även som e-bok. Via eLib går det att nå flera olika nätbutiker som säljer e-böcker. Det går även att låna boken i e-format från många bibliotek.

16 augusti:
Torsdag den 18 augusti tar jag emot ett stipendium ur Gunvor Göranssons kulturstiftelse i Högbo kyrka strax norr om Sandviken. Stiftelsen grundades 1983 och delar två gånger om året ut stipendier till kulturarbetare med anknytning till Sandvikens kommun. Prissumman är på 15 000 kronor.

26 juni:
Webbtidskriften O– hängde på Kulturhusets debutbar för några veckor sedan (där jag medverkade), och har skrivit en krönika om den. Jag vet inte riktigt om de hatar, ställer sig likgiltiga till eller gillar tillställningen, men det är underhållande läsning i vilket fall som helst. Gå till O–, och klicka på länken för 14 juni.

28 maj:
Tisdag den 7 juni, klockan 19, arrangerar Kulturhuset i Stockholm sin traditionsenliga Debutbar. Jag, tillsammans med sju andra vårdebutanter, läser ur våra böcker samt intervjuas kort av Eva Beckman. Jag är först ut. Mer info finns här.

7 maj:
Lördag den 21 maj signerar jag böcker på Bokia i Sandviken från klockan 13. Två timmar senare, klockan 15, arrangeras en författarträff med mig på Sandvikens stadsbibliotek.

8 april:
Varje fredag presenterar gästriketidningen Arbetarbladet en kulturlista där människor eller företeelser som de tycker gjort sig förtjänta av det rankas i en fem-i-topp. Den här veckan toppar jag den.

6 april:
I dag kommer Dannyboy & kärleken ut i buti.

2 mars:
I dag fick jag det första provtrycksexemplaret av min bok. Det var en oerhört märklig känsla att hålla romanen i handen. Men en väldigt trevlig märklig sådan.

1 februari:
I helgen som gick pratades det om min bok, eller rättare sagt min bokpresentation i Svensk bokhandels vårkatalog, på Spanarna i P1. Jessika Gedin läste högt ur min text, och tog det som stod däri som ett exempel till sin spaning om hur den ”självgoda ödmjukheten” sprider sig i samhället. Jag kan väl inte påstå att jag håller med henne i resonemanget, men det är ju kul att min text drog hennes blick till sig.

Min presentation i Svensk Bokhandel kan hittas här.

Jessika Gedins spaning finns finns inte kvar på SR:s hemsida, men jag har gjort en mp3-fil av de minuter där min text diskuteras. Ladda ner den härifrån.

7 januari 2005:
I dag gjorde jag den absolut sista ändringen i Dannyboy & kärlekens manus. Nu finns ingen återvändo.