Post Format

210 miljoner ner i sjön?

För en tid sedan skrev jag ett inlägg där Morgan myntade det nya ordet ”Arnvarning”. Efter att ha läst det här pressmeddelandet, som precis damp ner i min mejlkorg från SVT, får begreppet en ny innebörd:

SVT tvingas avbryta Arn-samarbete med SF
Sveriges Television avbryter samarbetet med Svensk Filmindustri kring Arn, filmprojektet som bygger på Jan Guillous böcker om korsriddaren Arn Magnusson. Avsikten var att SVT skulle vara en av flera samproducenter i projektet.

– Det har tyvärr visat sig att SF inte kan leverera innehåll enligt det ursprungliga kontraktet. Därtill visar det sig att det filmade materialet inte håller den kvalitet som vi hade förväntat oss. Därför tvingas vi avbryta samarbetet med SF, säger Gunnar Carlsson, programbeställare för drama på SVT.

Innebär det här att ”Arn” är … tja, usel?

——

Uppdatering 13.20: Oj, samtliga riksmedier toppar med Arn. Det här var nog en nyhet som många på SF inte ville ha när de kom tillbaka från semestern i dag (för de var ju lediga allihop förra veckan…). Antar att ”Arn” behöver säljas in på rätt många utländska marknader för att gå ihop. När då svensk public service-tv hoppar av och anger kvalitetsskäl som orsak – oavsett om något annat egentligen ligger bakom – är så klart pr-katastrofen ett faktum.

——

Uppdatering 17.53: Det är svårt att säga bu eller bä i Arngate utifrån de olika parternas diametralt olika åsikter, men som vanligt är Martin Jönsson eftertänksam och kanske något på spåren i sin blogg.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.