Virus

En stekhet sommardag drabbas Stockholm av ett mystiskt och våldsamt virus. Inom loppet av dagar är staden, landet och kanske hela världen ödelagd.

Ett fåtal överlever smittan. Amanda, en oberoende och tuff person som aldrig riktigt vuxit ur sin ungdomliga livsstil. Iris, som trots en bruten arm är redo att gå över lik för att skydda sin dotter Sigrid från kaoset i sjukdomens spår. Dano, en 12-årig pojke som flytt krigets fasor i Syrien bara för att tvingas se sin familj utplånas vid ankomsten till Flemingsberg när viruset når Stockholms förorter.

Tillsammans flyr de och tvingas snart inse att hoten de möter i en civilisation som dör är fler än de kunnat ana. Samhället må ha nått sitt slut, men något måste komma därefter. Har de en plats där?

Virus är en tät historia om fyra människors kamp för överlevnad i en värld som inte längre vill ha dem, berättad i ett skoningslöst tempo.

Virus är utgiven som en Storytel Original-berättelse i fyra säsonger. Hela serien finns som ljudbok samt e-bok. Första och andra säsongen finns även som pocket och kan beställas från nätbokhandlare som Adlibris, Bokus, CDON och SF-bokhandeln.

Recensionsklipp om “Virus”:

“En driven historia med stark framåtrörelse … ingen tid för andhämtning.” Arbetarbladet

“En rak och tydlig historia som befinner sig i konstant rörelse.” Göteborgs-Posten

“Rafflande och raskt berättad ‘efter katastrofen’-thriller med ett överflöd av cliffhangers.” Femina