Post Format

Vänberöm är den bästa formen av beröm

9789172320741.gifJag pushade för det redan häromdagen men det tål att sägas igen: Från och med nu finns allstå ”Pol Pots leende”, av världens bäste Peter Fröberg Idling, att köpa som pocket. Om ni inte läst den ypperliga boken redan vill jag bara påminna om att åtminstone Dagens Nyheter ansåg att just denna skapelse var det viktigaste som hände i litteratur-Sverige förra året – och då snackar vi överhuvudtaget. För på något annat sätt går det inte att tolka att Peter nominerades i litteraturklassen till deras kulturpris.

9789129666281.jpgOch när jag nu ändå är igång och framhäver mina vänner, så vill jag bara tipsa om att Gunnar Ardelius är stort uppslagen i Göteborgs-Posten i dag, med anledning av hans nyligen utkomna roman ”När du blundar tittar jag”. Läs! Och köp (boken alltså, eller ja, köp GP också om ni vill). Gunnars första bok ”Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket” blev Augustnominerad i barn- och ungdomsklassen förra året, och han fick även det finfina priset Slangbellan för den. Det är ju inte heller särskilt illa.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.