Post Format

Stora bloggprisets dilemma

Ser till min stora glädje att Johanna och de andra bokhororna tillhör den illustra skara på fem som nominerats i Stora bloggprisets kultur- och nöjeskategori.

Men glädjen till trots så är det något med Stora bloggprisets utformning som gör mig förbryllad. Enligt prisets sajt har Sveriges 100 mest inflytelserika bloggare bjudits in att nominera fram de fem finalisterna inom de sju kategorierna. Och det är väl ett okej sätt att göra det på, men det som förbryllar mig är att endast en av de fem finalisterna i kultur- och nöjesklassen var inbjuden att nominera. Varken Bokhora, En man med ett skägg, Vassa eggen eller Weird Science tillhörde de 100 som Aftonbladet och Bloggportalen själva valt ut. Tre av dessa fyra måste dessutom sägas vara Sverigeledande inom områdena litteratur (BH), mediebevakning (VE) samt film/tv (WS).

Visst, 100-urvalet består enligt faktarutan i Aftonbladet av de mest länkade, mest vald som favorit och mest trafikerade bloggarna enligt Bloggportalen samt tio specialinbjudna bloggare, men ändå – oavsett grund måste det ändå ses som en brist hos priset att fyra av fem kultur- och nöjesfinalister inte återfinns på arrangörens lista över landets 100 mest inflytelserika bloggar.

4 kommentarer

  1. Pingback: Daniel Åberg » Jag börjar få mindervärdeskomplex

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.