Post Format

Släpp texterna loss, det är vår

Petra skriver om att Svensk Bokhandel bestämt sig för att satsa mer på webben. Jag surfar dit och genast vaknar gnällspiken i mig. Oh joy.

För visst, det är så klart applådervärt att Lasse Winkler skriver i programförklaringen att de satsar på att ha en reporter som ska producera snabbt och aktuellt material för webben, men allvarligt talat, börjar det inte bli dags att lägga av med 1900-talsfasonerna att publicera texter på nätet först tre veckor efter att papperstidningen kommit ut? Det känns så … tja, omodernt och texternas aktualitet är ju minimal när de väl dyker upp på webben och även ur arbetssynpunkt är det bökigt för en lat och modern människa som sitter minst tio timmar per dag framför datorn att tvingas springa runt på redaktionen och leta efter det där ynka pappersexemplaret om det är något man vill kolla i efterhand. Puh, andningspaus.

Jag har visserligen tillgång till the real deal vilket ju inte är fallet för alla, men ändå – följ nu min rubrikuppmaning och låt moderniteten flöda. Nätpublicering är det nya svarta har jag hört.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.