Post Format

SL och trådlösheten

Det går uppenbarligen inte att finna någon rak linje i mitt tänkande. I ett tidigare inlägg har jag uttryckt mig syrligt och surt om hur dåligt uppkopplat Stockholm är, att jag hyser romantiska tankar om att sitta på fik och surfa trådlöst gratis och att jag inte lyckas göra det eftersom vi lever i ett trådlöst u-land. Nu skriver DN (och även Svd) att SL ska införa trådlöst internet i kollektivtrafiken, och jag väljer att bli sur på det också. Det kanske borde vara skottpengar på mig.

Men allvarligt talat, vem fasiken vill slita upp sin laptop på ett tunnelbanetåg och surfa loss? Nu promenerar jag i och för sig oftast till jobbet men jag har väldigt svårt att se att det finns någon större efterfrågan på att plocka fram sin Powerbook mellan Odenplan och Slussen. Visserligen står det i artikeln att det i första skedet ska satsas på knytpunkter där mycket folk är i rörelse och SL-mannen nämner Gullmarsplan som exempel – men allvarligt, jag har bott där och det är inte det ställe jag skulle vilja sitta och slösurfa på medan jag väntar på tåget. Andra knytpunkter jag kan komma på är Slussen och Centralen, kanske även Fridhemsplan och Alvik. Mysfaktorn är väl inte så där skyhög direkt. Snälla SL – kan ni inte lägga pengarna på något bättre istället? Är det trådlöst internet den planerade höjningen av månadskortspriset ska gå till?

Det står även att det ska gå att koppla upp sig i bussar. Que? Paraboler på samtliga bussar framöver?

Uppdatering: Jag kanske borde förtydliga mig lite. I teorin tycker jag att hela jädra Stockholm borde bli ett stort trådlöst nät, jag älskar tanken på att ständigt ha med mig min dator och kunna koppla upp mig överallt hela tiden. Jag kan också se det som självklart att man borde kunna koppla upp sig på pendeltåg, där man ofta reser lite längre. Men just i tunnelbanan – för att inte tala om på bussar – där det är trångt, ofta överbefolkat, ryckigt och lite småjäkligt – nja, jag passar nog.

15 kommentarer

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.