Post Format

Skötbordet och jag

När vi vaknade i morse – eller ja, när Tage väckte oss i morse – fanns inget vatten i lägenheten, det pustade och fräste ur alla ledningarna men inget i övrigt hände. Klä på dig, nu åker vi till Kista! sa jag, för självklart är det enda stället småbarnsföräldrar kan ta sin tillflykt till vid vattenkris en galleria, där finns ju såväl mat, dryck och toalett. Sagt och gjort, vi foro snart medelst tunnelbana till Stockholm stads nordligaste utpost.

När man går omkring i en galleria av Kistas dimensioner är det lätt att känna varför i helvete är jag inte alltid på ett sånt här ställe istället för att leta mig blå efter någonstans att känna mig bekväm på med barnvagnen i stan? Gallerior är ju banne mig byggda för barnvagnsdragare, och matavdelningen – food courten – är ju som en dröm med gigantiskt antal platser i mitten där barnvagnen kan placeras i princip var som helst och ett tjugotal restauranger att plocka från runtom. Nej visst, särskilt mysigt är det väl inte, men ärligt talat inte så himla omysigt heller, skulle jag vilja påstå.

Efter lunch och fika var det dags för blöjbyte. Och jaha – så klart fanns det bara skötbord inne på damtoaletten. Nu var ju Johanna med och kunde ta hand om naturens gång, men hur gör jag som kille om jag är själv med bebisen i ett sånt läge? Knatar in där som om inget hänt?

Fan. Genast kommer den där osäkerheten igen. Inte ens i gallerian får jag vara glad.

——

Uppdatering torsdag kväll: Jag har nu fått en kommentar från Kista galleria som gör gällande att det visst finns skötbord på herrtoaletterna i gallerian. Om så är fallet erkänner jag mitt misstag, men däremot tycker jag fortfarande att det är en smula misslyckat att ha skötbord på båda toaletterna, men bara ange det utanför på dörren till damtoaletten, vilket nu är fallet åtminstone vid de toaletter vi var vid. Om inte annat så borde ju en skylt även på herrtoan minska springet av killar med bebisar inne på damtoaletten.

10 kommentarer

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.