Post Format

Roman nummer tre

Jag tänker på bok nummer tre ibland. Vad den ska handla om, hur den ska skrivas, när den ska ges ut, om jag ska köra vidare på mitt eget rejs eller vända mig till ett ”riktigt” förlag. Jag har inga bra svar på någon av frågorna.

Eller jo, vad den ska handla om vet jag, även om inte detaljerna är färdiga, heller inte riktigt hur den ska sluta, och hur pass bärande den idé jag har ska vara för handlingen i stort. Jag har ett första kapitel klart i huvudet, ett kapitel som likt i mina tidigare två romaner ska sparka igång historien genast, i nuläget är treans inledning till och med rätt så lik förstakapitlet i roman nummer två, eller kapitel sex rättare sagt, tvåan börjar ju inte med kapitel ett. Kanske måste jag tänka om lite, det får inte bli för snarlikt, eller, historierna är inte alls snarlika men upplägget i kapitlet är det. På det större planet skulle jag säga att romanerna på varandra längs en linje, från ”Dannyboy & kärleken” till ”Vi har redan sagt hej då” till

Ja vad nu trean ska heta. Jag har en titel i huvudet men jag måste låta den mogna först, se om den håller. Klarar den tidens gång är jag dock googlesäkrad, de fem ord den består av ger blott en träff på Google, och den är jag själv upphov till.

Dessutom är det väl lite väl att börja avslöja titeln på trean innan ens ljudboken är klar för tvåan.

Men åter till linjen. Den tredje romanen är en avslutning, del tre i min mognadsprocess, en cirkelrörelse som ska nå sin början och ett slut som ska skrivas. Det kommer att bli en något längre roman, de första två är nästan kusligt lika i längd men den här tippar jag blir runt 70, kanske 100 sidor längre. Jag har inte bestämt mig för om även den ska skrivas i första person och presens. Handlingen kommer inte att äga rum i Stockholm. Jag skulle säga att det är en ”större” roman, vad nu det egentligen innebär.

Tidsplan? Säg 2013 om livet går sin normala gång, knappast tidigare om jag känner mig själv rätt.

Det räcker så just nu.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.