Post Format

Rapport från bokmässan (2)

• Jag tror att det här blir min första bokmässa där jag inte bevistar Park. Har legat i min hotellsäng bredvid sussande barn före klockan tio två kvällar i rad, och allt i min kropp talar för att så kommer att ske även i kväll.

• Kön till signeringen av Fredrik Backmans nya bok Britt-Marie var härär närmast komiskt (samt till synes konstant) lång. Det för den svenska bokbranschen unika draget att en agentur ger ut en roman i egen regi må ha väckt en del ont blod, men Jonas Axelsson på Partners in Stories och inte minst Fredrik Backman själv skrattar nog hela vägen till banken.

• Min fundering från i går om det inte är osedvanligt lugnt på lanseringsfronten i år får medhåll från dem jag pratat med på mässgolvet. Av vad jag har hört hade den danska e-boksprenumerationstjänsten Mofibo ursprungligen tänkt slå upp sina svenska portar lagom till mässan, men planerna verkar ha stött på patrull för nu sägs lanseringen vara tänkt först framåt jul.

• När jag botaniserade omkring i Bonniers monter blev jag invinkad för en presentation av deras kommande självpubliceringsplattform. Tjänsten har ännu inget namn och väntas lanseras någon gång efter nyår, men den såg tveklöst snygg och användarvänlig ut, med en del smarta detaljer som jag inte sett hos övriga aktörer.

• Har hängt på fik på Avenyn i en timme med sovande Ejda nu. Dags att återvända till mässlivet.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.