Post Format

Nollnolltalet på tolv låtar

Jag lockades ett tag av tanken på att sälla mig till skaran som sitter och klöser sina skallar sönder och samman just nu i jakten på sina personliga 100 bästa låtarna under nollnolltalet-listor som tidningen Novell initierat och som just nu växer fram på sajten Nollnolltalet.

Pet Shop Boys på Cirkus sommaren 2009

Men redan efter att ha tittat lite förstrött i min iTuneskatalog drabbades jag av svindel och insåg att det aldrig skulle gå. Dessutom försökte jag vara en smula ärlig mot mig själv och insåg då att nej, förmodligen har jag inte ens tillräcklig koll för att göra en lista värd namnet.

Men. Något vill ju även jag göra.

Och vad känns då bättre än att sammanställa min ultimata Pet Shop Boys-lista för nollnolltalet? Inte så mycket.

Pet Shop Boys 2000-tal, kondenserat till tolv albumspår:

1. Here (Release)
2. Pandemonium (Yes)
3. I get along (Release)
4. All over the world (Yes)
5. Home and dry (Release)
6. Flamboyant (Popart)
7. London (Release)
8. Miracles (Popart)
9. Minimal (Fundamental)
10. Time on my hands (Disco 3)
11. More than a dream (Yes)
12. Integral (Fundamental)

(spellista i Spotify)

Mina kriterier var enkla – tolv låtar som alla figurerat på ett album av något slag, och inga remixar. Jag var enormt sugen på att inkorporera ”You only tell me you love me when you’re drunk” istället för ”More than a dream” genom att använda en fuling – ”Drunk” återfinns på albumet ”Nightlife” som gavs ut 1999 men släpptes som singel först den 3 januari år 2000 – men insåg till sist att nej, någon jävla ordning får det faktiskt vara.

12 kommentarer

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.