Post Format

Nej! Nej! Nej! (3)

Ah, vinnaren i arkitekturtävlingen om ny stadsbibliotekstillbyggnad avgjord, Delphinium vann, och eftersom det innebär att lamellbyggnaderna jämnas med marken, ser jag med spänning fram emot nya proteststormar. För efter att väl ha förlorat kampen mot Citybanan, och de senaste veckorna eggat upp sig genom att drapera balkonger röda kring Odenplan i fajten mot den planerade underjordsgallerian, utgår jag ifrån att några aktivister drar igång Facebook-gruppen Stoppa Delphinium – rör inte vår Gunnar Asplund! inom kort och ger sig ut på gatorna med plakat. Kom igen nu alla i Vasastan som vågar vägra förnyelse, låt den tredje striden börja!

——

Och när jag nu fått ur mig lite syrlighet, kan jag konstatera att det känns … ja låt oss säga typiskt att det förslag som vid en snabb anblick ser minst spännande ut gick segrande ur striden.

En kommentar

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.