Post Format

Valborg och Macworld Expo 1997

Jag är med iPad i helgen. Eller rättare sagt så är Johanna med iPad i helgen, men hittills är det mest jag (och min vän Jocke vid gårdagens sillunch/middag) som härjat med den. Middagen kom för övrigt att bestå av väldigt mycket tekniksnack, och jag skulle själv vilja påstå att nörderiet nådde sin höjdpunkt när jag höll en lång monolog om turerna kring Steve Jobs avskedande från Apple 1985 fram till återkomsten 1997, en monolog som kröntes av att jag spelade upp Youtube-klipp från Macworld Expo 1997 där Jobs intog scenen till publikens lycka, bara för att presentera ett samarbete med Microsoft och Bill Gates, vilket ledde till mindre lycka, om vi säger så. Ja, ni må flina – men jag skulle vilja hävda att såväl Johanna som Jocke som Josefine som Tage lyssnade andaktsfullt.

Hur som helst. Vi fokuserar under de här iPad-dagarna på hur den fungerar som e-boksläsare, främst eftersom den är rätt hopplös att använda som surfmaskin i större utsträckning innan det svenska tangentbordsstödet presenteras, men också för att vi inte kan installera egenvalda appar utan att förstöra ägarens inställningar. Håll utkik efter recension och snack, troligen i ett DJtv-avsnitt nära er inom kort.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.