Post Format

Korta onsdagstankar om molnet

Jag kokar kaffe och försöker inrätta mitt nya digitala liv. Förutom en iPhone inbegriper det även en lite större övergång till molnet då min älskade gamla Powerbook nu inlett tjänstgöring som stationär skrivbordsdator och jag vill vara gemensamt synkad överallt. Har i nuläget en Dropboxlösning när det gäller åtkomsten till dokument på olika maskiner, men har börjat leka med tanken att gå ett steg längre och jobba med bokjäveln i Google Docs. Fast hur fungerar det med stora textdokument, på sisådär 344 735 tecken? Om någon har erfarenhet i frågan, kommentera gärna.

Och ännu en fundering när jag nu går mot molnet: Hur vanligt är det att Spotifylåtar bara finns i clean-version, det vill säga utan eventuellt stötande ord? Ett exempel från min lyssning i morse: I Lily Allen-låten ”Not fair” är det sista ordet i frasen I spent hours giving head utsuddat, och det både i den version som presenteras som ”Clean Radio Edit” och den vanliga albumversionen. Känns så där.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.