Post Format

Köplust

Snurrig dag. Satte mig redan i morse för att skriva något om nya iPaden, jag lade ju upp för det i går, men så kom febrigt barn, lunchmöte, barnläkarmottagning, tvätt och allmänt kaos överhanden. Nu sover dock den febrige men i övrigt tydligen friske sjuklingen, och jag kan andas ut några sekunder.

Så. iPad 2. Ja, jag kommer att köpa nu. Nej, jag tror fortfarande inte att Apple är särskilt intresserade av att överta förstapositionen från Amazon när det gäller e-böcker, även om de så klart inte skulle ha något emot om det skedde. Visst, de fick in Random House i iBookstore och därmed ytterligare 17 000 titlar, men de ligger fortfarande på under 100 000 titlar totalt, att jämföra med Amazons 800 000. Och visst ser 100 miljoner nedladdade titlar ur e-boksbutiken ut som en bra siffra, men utan jämförande siffra från Amazon är det svårt att värdera den. Kom igen nu Amazon, visa era kort för en gångs skull.

Det är ju dessutom så att det inte är dåligt för Apple om det går bra för Amazon, eftersom många använder Kindle-appen för att läsa e-böcker på sin iPad. Jag skriver än så länge eftersom det ju återstår att se hur Amazon tänker hantera Apples krav på 30 procent av intäkterna, det finns ju en risk att de säger up yours och drar in appen. Alternativet är väl att de halvretirerar och satsar på den webbaserade butiken enbart, och låter appen vara enbart ett e-boksläsarprogram, utan direkt hänvisning till webbutiken (det ju det som är stötestenen).

Jaha, där vaknade han igen. Slut på rasten.

Just ja, en grej till. Det blir en vit.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.