Post Format

Jaså Debutbar nu igen? Då beställer vi regn.

Vi var på Debutbaren i går kväll. Åtminstone för tredje året i rad trodde arrangörerna på sol men det slutade med regn, rusk och drömmar om inomhusarrangemang. Att programmet lagts så att de ovanligt många publikdragarna till den ovanligt stora publiken alla låg i akt två – efter klezmer light-orkesterns hålligång i pausen – var en fin tanke eftersom syftet väl var att locka publiken att stanna hela kvällen, men lagom till att Daniel Sjölin kallade massorna åter övergick duggandet i regnskur och de flesta parkerade sig under taket vid sidan om scenen där man endast hörde spridda ord från de läsandes munnar, och inte en enda av frågorna som ställdes. Resultat – folk började mingla istället. Väldigt trevligt i och för sig, men kanske inte huvudsyftet för kvällen.

Någon gång drömde jag mig bort och försökte minnas mitt eget framträdande för två år sedan. Men hur jag än försökte kunde jag inte minnas vilket stycke jag läste. Det bör ha varit någonstans i början men inte från de tre första kapitlen eftersom jag borde ha velat läsa någonting där båda huvudpersonerna är med, men jag kan för mitt liv inte minnas. Det enda jag minns är att det blåste som fasiken och att jag frös, att jag var först av alla att läsa, att jag hade min gröna Carhartt-jacka och att någon av dem som skulle ha varit med, det kan ha varit Andrzej Tichy, hade hamnat på fel tåg någonstans i Östergötland och aldrig tog sig fram till Stockholm. I övrigt är det blankt. Jag bör väl ha varit nervös, men jag minns det inte.

Roligaste inslaget i går: Den trevlige unge man som vågade sig fram till vårt lilla muntra sällskap och sa att han kände igen Gunnar och mig och hade läst våra böcker. Därefter vände han sig till Gunnar och sa jag tyckte så fantastiskt mycket om din första bok. Så riktade han blicken mot mig och jag tänkte att yes nu är det berömdags och han sa jag brukar läsa din blogg.

8 kommentarer

  1. Pingback: Daniel Åberg » Istället för debut – ginseng

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.