Post Format

Förlossningsrapport #2

Jag har aldrig spenderat en natt på sjukhus tidigare. Jag hoppas det är något jag kan fortsätta undvika, utom i fall som detta då.

Danderyds sjukhus är stort. Det visste jag så klart sedan tidigare, men jag har nog aldrig riktigt greppat ändå vilken apparat sådana här platser är, min promenad ner till Pressbyrån vid huvudentrén tog en evighet, särskilt med tanke på att jag längs vägen var tvungen att memorera varje sväng för att jag skulle kunna hitta tillbaka. Det fanns ju skyltar från vår avdelning ner till huvudentrén, men inte tillbaka.

Vi är i något sorts väntläge nu. Eftersom vattnet har gått måste vi stanna kvar tills bebisen kommit ut, men värkarna har inte satt igång på allvar så det kan ta tid. Och eftersom bebisen dessutom inte lagt sig med huvudet nedåt utan placerat sig i en klassisk sätesbjudning, så kompliceras saken en smula. I morse rullades vi dock ner några våningar och Johanna fick göra en bäckenröntgen. Den visade att det borde gå att föda vaginalt trots rumpan först-läget, men har inget hänt före fredag morgon blir det kejsarsnitt trots allt.

Detalj: Antal deckare hittills köpta i Pressbyrån är fyra.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.