Post Format

Förlossningsrapport #1

Ge mig mobilen, det är ju helt långtråkigt att föda barn. Jag vill kolla internet.

Orden yttrades just av Johanna. För jo, nog fasiken ringde hon klockan 16.22 i dag och meddelade att vattnet gått, mitt under ett kundmöte hos min gamla chef David. Kändes på något sätt fint att han fick vara med om det här, han har ju haft en viktig del under graviditeten då han försett oss med säsong efter säsong av ”Cityakuten” som vi har kollat om från början medan magen sakteliga växt (vi är på säsong sju nu). Enligt uppgift ska hans ansikte ha blivit betydligt blekare än vad hennes blev.

Efter en väldigt kort sväng förbi hemmet, vi hade ju inte packat väskan ännu eftersom det var en månad kvar till beräknad nedkomst, är vi nu på Danderyds sjukhus. Johannas svar hemma när jag frågade vad vi måste komma ihåg att packa ner var kort och blixtsnabbt – datorerna!

Vi ligger på BB-avdelning 12 i ett eget rum. Bebisen mår bra, men ligger i sätesbjudning och verkar inte så sugen på att komma ut. Någon gång under natten ska vi på en röntgen för att kolla bäckenets storlek för att se om vi kan prova en vaginal förlossning med rumpan före, eller om det blir kejsarsnitt. Om det blir nedkomst i morgon bitti eller på torsdag kväll verkar dock fortfarande vara en öppen fråga.

Summa summarum. Allt är bra men vi är lite otåliga. Men den kommer väl när den kommer.

Detalj #1: Sedan vi kom in i vårt lilla rum här på avdelningen har jag alstrat så mycket statisk elektricitet så att det i princip skjuter blixtar ur fingret när jag rör vid något. Högst irriterande.

Detalj #2: Johanna är väldigt stolt över att vattnet gick precis på samma sätt som det gjorde för Charlotte i ”Sex and the city”, det vill säga med ett ljudligt och högst visuellt splash. Jag tror hon har berättat det för tre sköterskor och två barnmorskor hittills.

12 kommentarer

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.