Post Format

Författande är bara ren matematik (2)

skrivarorstrand.jpg

Jag har strött en del siffror kring mig i ett antal inlägg. Romantekniska siffror. Och så såg jag i helgen att det kommit länkningar till min blogg från en kommentarstråd hos Ninni Schulman, där frågan om hur lång en roman är hade ställts i ett inlägg. Och jag skrev ju om det där i fredags, men de siffrorna beskrev endast ett pågående arbete, inget färdigt sådant, som jag gjort tidigare. Så här kommer, för förhoppningsvis sista gången, de kalla fakta som omgav ”Dannyboy & kärleken” när det begav sig:

Antal sidor: 234 i pocketupplagan, 229 av dem effektiv text
Antal tecken inklusive blanksteg: 341 000
Antal ord: 64 200
Antal tecken per normalsida: 1 845
Antal ord per normalsida: 345

Att antalet tecken per ”normalsida” inte är lika med det totala antalet tecken delat på sidantalet förklarade jag i fredagens sifferexercis.

Hur man formaterar ett Worddokument för att få en dokumentsida som motsvarar en romansida beskrev jag här för en tid sedan.

Fotnot: Bilden är tagen under gårdagens skrivarstund på Café R4 på Rörstrandsgatan.

8 kommentarer

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.