Post Format

En mellanstor blir lagom, tack

jonkopingmorgon.jpgDet är någonting med de mellanstora städerna. Det har skrivits spaltmil redan om deras konformitet och jag ska inte tråka ut er med mer av samma vara, men ändå, det är något med att så fort man hamnat i stadens mittpunkt så har man inte mer än hundra meter till en H&M-, Dressmann eller Dukabutik. Man kan kalla det utslätning, man kan se det som höjden av landet lagom, men man kan också välja att se tryggheten i det. Du kan stadens spelregler redan innan du anlänt. Jag slutar aldrig fascineras över det.

Efter att vi ätit middag på Twin City – där visst kommunens officiella schlagerinvigningsfest ska vara i morgon kväll också vilket innebär att trygghetskänslan blir än starkare, allt på samma ställe liksom – gick jag en promenad genom den mörknade staden. Den eviga vinden från Vättern hade lagt sig lite och jag tänkte på Gävle, på hur lika det är. Sandviken är lite för litet, Uppsala är lite för stort även om känslan finns även där, men Gävle och Jönköping är tvillingstäder, städer vid vatten vars hockeylags nybyggda multiarenor lockat Melodifestivalen till sig och tror på ett medialt uppsving för orten med hjälp av SVT. Nu sätter vi orten på kartan. Men vem minns Jönköping nästa vecka? Hur många av de tre miljoner tittarna tänker på i vilken stad scenen står när de ser Anna Book sjunga i tv på lördag kväll? Rätt få skulle jag tro.

Och nu – mot frukostbuffén.

PS. Bilden är tagen 06.45, och Vättern ligger i bildens högra kant. Själv vaknade jag halv sex och kunde omöjligt somna om. Typiskt. DS.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.