Post Format

Dymmelonsdag, string och gröna fingrar

Så är dymmelonsdagen här och som vi har väntat. Jag firar med skjorta och slips i dag.

Min påsk är löjligt obokad, många av mina vänner ska åka bort eller jobba hela påsken och jag älskar mitt vita schema, det har varit alldeles för mycket på sistone. Det enda jag vet att jag tänker göra är att sätta upp en stringhylla i min sovalkov, det ligger böcker och skräpar i drivor ovanpå de sprängfyllda bokylleraderna och jag vrider mig av oro för dem om nätterna. Bättre att ha dem nära inpå, frågan är hur jag ska lösa det bara, jag är ju lätt fascistoid och har alla böcker sorterade i alfabetisk ordning, skönlitterärt för sig och faktaböcker för sig. Hur göra nu? Ska de fyra-fem sista bokstäverna i alfabetet hamna i stringhyllan vilket innebär att jag förpassar min egen roman till sängkammaren, eller ska jag införa en ny ordning? Ska jag börja särskilja inbundet från pocket? Ska jag strunta i bokstavsordningen? Nej, jag tror inte jag kan sova om nätterna alls då. Friska tankar på bra bokhylledisciplin mottages tacksamt.

Jag börjar nog med att sätta upp hyllan, så får vi se sedan.

Sedan finns det så klart en miljard saker jag borde göra, men jag försöker att inte tänka på det. Jo, jag tänker skriva också, tänk om påsken kunde generera tio romansidor, det vore fantastiskt. En rimligare målsättning är dock kanske fem.

——

Så hör jag på ”P1 Morgon” att ett normalsvenskt hem har trettio krukväxter. Och jag som tycker att jag är jätteduktig som har elva. Jag ser ser hur den gröna färgen sakta bleknar bort på mina fingrar.

15 kommentarer

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.