Post Format

Den inre resan

Utsikt från Hotell Vilhelminas terrass

Tänkte att jag skulle blogga om något klokt till i dag. Istället började jag läsa om Inlandsbanan på Wikipedia och andra ställen. Nörden inom mig fick så klart tokspel och det blev inga kloka tankar tänkta. Nästa sommar, eller fasiken kanske redan i höst/vinter, ska jag åka Inlandsbanan och stanna till i dammiga men åh så spännande små bortglömda orter. En resa för kontemplation. Den inre resan, som SJ skulle ha kunnat säga om de inte redan för länge sedan övergett den här fina järnvägen och överlåtit dess öde åt entusiaster och tynande inlandskommuner som klamrar fast vid de ynka hopp om överlevnad som de tycker sig finna.

Den övre delen, från Mora och uppåt, lockar mig mest. Orsa, Tandsjöborg, Fågelsjö, Ytterhogdal, Hackås, Brunflo, Strömsund, Dorotea, Vilhelmina, Storuman, Moskosel, Kåbdalis, Jokkmokk, Harsprånget och Porjus – ni hör ju hur fantastisk resan kommer att bli.

Jo, jag älskar framtiden och internet och allt sånt där, men järnvägar, de var bättre förr.

——

Men på tal om klokt: I kommentarerna till sitt bokbranschen i framtiden-inlägg eftersöker Richard Herold funderingar kring hur ett framtida abonnemangssystem av e-böcker kan se ut. Gå dit och klura vetja. Det är en svår fråga, men väl värd att begrunda.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.