Post Format

Bokhandlarna, romanen och jag

En sak jag har inte riktigt har tagit tag i är införsäljningen till fysiska bokhandlare. Jag har – kanske överdrivet mycket – fått för mig att det knappt är någon idé, det har pratats så mycket om centraliserade inköp bland de allt mer topplistebetonade bokhandelskedjorna de senaste åren att det känts som att det vore att kasta tid och energi i sjön att ens försöka, bättre då att lägga krutet på att pusha för nätförsäljningen istället.

Men jag vet inte. Kanske svartmålar jag för mycket, och kanske är det viktigare än jag inbillat mig att finnas i den ”vanliga” bokhandeln. Och jag har faktiskt mejlat till den som är ansvarig för inköp centralt på Akademibokhandeln. Responsen har dock än så länge varit … sval, kan vi väl säga.

Bättre respons fick jag när jag kontaktade de oberoende boklådorna i Stockholm. Åtminstone hälften svarade, och således finns nu ”Vi har redan sagt hej då” att köpa över disk hos Hedengrens på Stureplan, i Pocketshop i Västermalmsgallerian samt på Papercut på Söder. Bra geografisk spridning med andra ord. Spring och köp! Det kan inte annat än leda till att de tar in fler.

——

Och på tal om nätförsäljning. Just i detta nu ligger min roman återigen på förstasidan hos både Adlibris och Bokus. Yay!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.