Post Format

Beskärningsmåttet och jag

Tänkte att jag skulle prova att trycka en liten vid sidan av-upplaga av ”Vi har redan sagt hej då” med vanligt tryck, håller på och laborerar med olika sorters papper, storlekar och fan och hans moster fram och tillbaka för att se vad som blir mest ekonomiskt.

Nej, jag är på intet sätt missnöjd med Publits tjänst, den funkar superbra, men jag säljer till vissa återförsäljare direkt för att enklare kunna jobba med prisrabatter – Adlibris, Bokus och Bibliotekstjänst exempelvis – och att då beställa böcker från Publit och sedan själv skicka dem vidare till det rabatterade priset blir med den prisnivå jag valt att lägga mig på inte bara en nollsummeaffär, utan även ibland en konkret förlustaffär. Och det håller ju inte riktigt.

Därför tänkte jag göra en testbeställning på 250 exemplar från Scandinavian Book, som trycker digitalt. Jag får då ner styckekostnaden från 62 kronor per exemplar till runt 25 kronor per exemplar. Det är en rejäl skillnad.

Jag tycker att sånt här pill är rätt roligt att pyssla med, om än lite läskigt. Beskärningsmått är det jag är mest rädd för. Nog bäst jag mejlar dem och frågar.

Men först ska jag mata den lille sirenen vid min sida.

9 kommentarer

  1. Pingback: Daniel Åberg » Man vill ju ha bildbevis

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.