Post Format

Avsaknaden av tid

Jag har nu haft en Nokiatelefon i sisådär två månader efter att ha varit en Sony Ericsson-kille i fem-sex år. Min 6220 Classic är finfin på många sätt, jag finner vissa detaljer lite mystiska jämfört mot vad jag är van vid men det är väl mest vanesaker antar jag.

Men.

En sak stör mig.

Är det bara jag, eller är det inte en ganska bra grundläggande grej att man redan i sin inkorg kan se när ett sms är mottaget? Eller åtminstone när det öppnats för läsning? Jag kan inte minnas att jag någonsin i modern tid haft en telefon som inte haft den i mina ögon totalt basala ”funktionen”.

Före min Nokia 6220 Classic då.

Ett exempel: Jag har varit på bio, kommer ut från salongen och ser att jag fått ett sms. Hej, sugen på att fika? I det läget känns det rätt viktigt att få veta om det här smset anlände till mig för tio minuter eller två timmar sedan. Och det kan jag så klart även på min Nokiatelefon, om jag klickar på Val, klickar nedåt en, två, tre, fyra, fem, sex gånger, klickar på Meddelandeinfo och därefter klickar nedåt en gång till för att slutligen se att jaha, smset kom fem över tre, alltså för en timme och tjugosju minuter sedan. Det blev nog ingen fika.

Jamen det måste ju bara vara en inställning någonstans var min tanke när jag upptäckte det här efter införskaffandet. Men efter att ha letat mig blå i telefonens inställningar, kollat på Nokiaforum där även andra Sony Ericsson-människor ställt samma fråga och mötts av total oförståelse inför frågeställningen, har jag fått inse att nej, det går inte att få datum- och tidsinfo angett. Det verkar inte ens vara en 6220-grej, utan en allmän Nokiapolicy. We don’t do time.

Kanske är jag fånig. Kanske är det inte viktigt. Men jag känner helt ärligt när det här drabbar mig att nej, jag kan inte ha en telefon som beter sig så här.

10 kommentarer

Lämna ett svar

Markerade fält är obligatoriska *.