Soundtrack of my novel #9: It’s only you

Bidrag nummer nio i låtkalendern levereras av läraren Linda Odén, som också driver bokbloggen Enligt O och på Twitter heter @LindaOde. Linda har själv en kalender i sin blogg där hon intervjuar en bokrelaterad person per dag, och en av dem som hon intervjuat är jag, så håll utkik efter mina svar. Känner jag mig själv rätt lär jag väl länka härifrån också, uppmärksamhetstörstande som jag är.

Lindas bidrag till låtkalendern är ”It’s only you” av Salem Al Fakir, en låt från hans första album från 2007. Jag hade inte någon direkt relation till Al Fakir vid den tiden, men har lyssnat mycket på honom det senaste året. Faktum är att det till stora delar beror på att hans ”Keep on walking” spelades i taxin på väg till sjukhuset när vattnet hade gått och Tage skulle födas, något som Johanna överhuvudtaget inte minns men som är ett av mina starkaste minnen från den där tisdagseftermiddagen i mars när allt började. Jag har inte kunnat släppa honom sedan dess. Al Fakir alltså. Eller ja, inte Tage heller för den delen.

Lindas motivering:

Suedes ”Animal nitrate” finns ju redan med i boken, annars hade den passat bra. Jag väljer i stället ”It’s only you” av Salem Al Fakir, som känns som en lagom deppig låt som passar stämningen i boken. Filips första riktiga kärlek är allt han kan tänka på, men en glad kärlekslåt hade inte passat. Jag sökte i stället efter en lite mer nedtonad låt. Det finns ju en part II av Salem Al Fakirs sång också, men någon part II blir det väl inte för Filip och Iris?!

Det finns ett svar på den frågan, och det är ett svar som jag inte tror att någon skulle bli riktigt klok på om jag gav det nu. Men om ett år, ja, då är jag förhoppningsvis klar med något för mig väldigt annorlunda som besvarar just det.

Tidigare bidrag till Soundtrack of my novel:
”Hello” av Lionel Richie (Therese Dahl, Pocketlover)
”Energy” av Keri Hilson (Gustav Almestad, Nerd Life Deluxe)
”Dom vet ingenting om oss” av Moneybrother (Jessica Johansson, Ord och inga visor)
”It’s all been done” av Barenaked Ladies (Julia Skott)
”Nineteen” av Tegan and Sara (Fredrik Wass, Kajen och Bisonblog)
”If I were a boy” av Beyoncé (Malin Nordlund, Malins bokblogg)
”Long lost penal” av Hello Saferide (Jessica Andersin, Bokbabbel)
”The end of a love affair” av Stina Nordenstam (Peter Fröberg Idling)

2 reaktioner till “Soundtrack of my novel #9: It’s only you”

Kommentarer är stängda.